Напевно, і у вас бували випадки, коли вдома залежалися переспілі банани, які і викинути шкода, і їсти вже не хочеться. В такому випадку рецепт бананового пирога саме для Вас!
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Для тіста просіяти в миску борошно, додати цукор і сіль. Охолоджене масло натерти на тертці і додати до сухих інгредієнтів. Розтерти все до стану вологої маси.
2. Додати м'який сир і перемішати.
3. Отримане тісто зібрати в кулю. Воно виходить дуже пластичне і податливе в роботі.
4. Тісто розкачати в пласт. За допомогою качалки перенести і викласти у форму для відкритих пирогів (28 см), сформувавши бортики. Наколоти тісто виделкою по всій площі і прибрати форму з тістом в морозилку на 20 хв.
5. Тим часом включити розігріватися духовку на 180C. Приготувати заливку для пирога: один стиглий банан пюровати блендером, додати яйця, вершки, цукрову пудру, крохмаль і все гарненько збити.
6. Решта три банана очистити і нарізати кружечками. Дістати тісто з морозилки і викласти на нього банани.
7. Залити все приготованим кремом-заливкою. І поставити випікатися в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин.
8. Випікати пиріг поки не зарум'яниться! Готовий пиріг дістати з духовки і остудити. Подавати пиріг в охолодженому вигляді. Відкритий банановий пиріг готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: