стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Відкритий банановий пиріг



Відкритий банановий пиріг

Відкритий банановий пиріг
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Напевно, і у вас бували випадки, коли вдома залежалися переспілі банани, які і викинути шкода, і їсти вже не хочеться. В такому випадку рецепт бананового пирога саме для Вас!

Вам знадобиться:

  • Для тіста:
  • 150 г пшеничного борошна
  • 150 г сиру (творог)
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 щіпка солі
  • Для начинки:
  • 4 шт. бананів
  • 2 середніх яйця
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • 250 мл вершків 20%

Спосіб приготування:
1. Для тіста просіяти в миску борошно, додати цукор і сіль. Охолоджене масло натерти на тертці і додати до сухих інгредієнтів. Розтерти все до стану вологої маси.

2. Додати м'який сир і перемішати.

3. Отримане тісто зібрати в кулю. Воно виходить дуже пластичне і податливе в роботі.

4. Тісто розкачати в пласт. За допомогою качалки перенести і викласти у форму для відкритих пирогів (28 см), сформувавши бортики. Наколоти тісто виделкою по всій площі і прибрати форму з тістом в морозилку на 20 хв.

5. Тим часом включити розігріватися духовку на 180C. Приготувати заливку для пирога: один стиглий банан пюровати блендером, додати яйця, вершки, цукрову пудру, крохмаль і все гарненько збити.

6. Решта три банана очистити і нарізати кружечками. Дістати тісто з морозилки і викласти на нього банани.

7. Залити все приготованим кремом-заливкою. І поставити випікатися в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин.

8. Випікати пиріг поки не зарум'яниться! Готовий пиріг дістати з духовки і остудити. Подавати пиріг в охолодженому вигляді. Відкритий банановий пиріг готовий.
Смачного!