стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Американський яблучний пиріг



Американський яблучний пиріг

Американський яблучний пиріг
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Американська



Вам знадобиться:

  • борошно - 300 г
  • сіль - щіпка
  • олія оливкова - 3 ст.л.
  • вода крижана - 5 ст.л.
  • Начинка:
  • яблука - 800г
  • масло вершкове - 100г
  • цукор - 2/3 склянки
  • крохмаль - 1 ст.л.
  • кориця - 1/2 ч.л.
  • маскарпоне (необов'язково) - 150г

Спосіб приготування:
Змішуємо всі інгредієнти для тіста - борошно, сіль, оливкову олію, воду і готуємо тісто в комбайні або вручну.

Поділяємо тісто на 2 частини - 2/3 і 1/3 - і обидві прибираємо в холодильник.

Тим часом чистимо яблука, вирізаємо серцевину і ріжемо їх на шматочки середнього розміру.

Яблука пересипаємо цукром і корицею.

У сотейнику розплавляємо вершкове масло, опускаємо туди яблука з цукром, готуємо на невеликому вогні, помішуючи іноді, хвилин 10-12.

Потім яблука витягаємо шумівкою (або відкидаємо на сито), а в утворену рідину додаємо крохмаль, добре перемішуємо до зникнення грудочок і доводимо рідину до кипіння, помішуючи її.

Знову опускаємо туди яблука.

Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо спочатку більшу частину.

Форму для пирога змащуємо олією, переносимо туди розкачане тісто, формуємо бортики, надлишки тіста прибираємо.

Повертаємося до начинки. Тут я трохи відійшла від канонів американського паю - додала до яблук баночку маскарпоне (250 г) - просто тому, що виявила таку у себе в холодильнику з простроченим терміном придатності - ну не пропадати ж продукту? Забігаючи вперед, можу сказати, що вершковий сир тільки збагатив смак пирога, так що, якщо хочете, можна додати в начинку баночку сметани.

Отже, у форму з тістом викладаємо яблучну начинку.

Розкачуємо другу частину тіста, розрізаємо її на смужки і викладаємо ці смужки гратами поверх начинки, защіпувши кінці з нижнім шаром тіста.

Духовку розігріваємо до 200 градусів, ставимо туди пиріг, через 15 хвилин знижуємо температуру до 180 і випікаємо ще 50 хвилин.

Пиріг подавати теплим зі збитими вершками або морозивом. Дуже смачно!
Смачного!





Нові рецепти
Чорна паста з креветками
Піца з креветками
Риба під маринадом - рецепт
Бананово-рисовий пудинг з полуничним конфітюром
Суп з квасолі
Плов в тісті
Рисовий десерт