Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Змішуємо всі інгредієнти для тіста - борошно, сіль, оливкову олію, воду і готуємо тісто в комбайні або вручну.
Поділяємо тісто на 2 частини - 2/3 і 1/3 - і обидві прибираємо в холодильник.
Тим часом чистимо яблука, вирізаємо серцевину і ріжемо їх на шматочки середнього розміру.
Яблука пересипаємо цукром і корицею.
У сотейнику розплавляємо вершкове масло, опускаємо туди яблука з цукром, готуємо на невеликому вогні, помішуючи іноді, хвилин 10-12.
Потім яблука витягаємо шумівкою (або відкидаємо на сито), а в утворену рідину додаємо крохмаль, добре перемішуємо до зникнення грудочок і доводимо рідину до кипіння, помішуючи її.
Знову опускаємо туди яблука.
Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо спочатку більшу частину.
Форму для пирога змащуємо олією, переносимо туди розкачане тісто, формуємо бортики, надлишки тіста прибираємо.
Повертаємося до начинки. Тут я трохи відійшла від канонів американського паю - додала до яблук баночку маскарпоне (250 г) - просто тому, що виявила таку у себе в холодильнику з простроченим терміном придатності - ну не пропадати ж продукту? Забігаючи вперед, можу сказати, що вершковий сир тільки збагатив смак пирога, так що, якщо хочете, можна додати в начинку баночку сметани.
Отже, у форму з тістом викладаємо яблучну начинку.
Розкачуємо другу частину тіста, розрізаємо її на смужки і викладаємо ці смужки гратами поверх начинки, защіпувши кінці з нижнім шаром тіста.
Духовку розігріваємо до 200 градусів, ставимо туди пиріг, через 15 хвилин знижуємо температуру до 180 і випікаємо ще 50 хвилин.
Пиріг подавати теплим зі збитими вершками або морозивом. Дуже смачно!
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: