стрілка навігації    стрілка навігації  Борщ холодний (українська кухня)



Борщ холодний (українська кухня)

Борщ холодний (українська кухня)
автор рецепта Автор: Vika
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 2
час приготування страви Час приготування: 15хв.
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться:

  • Буряк маринований - 200 гр (1 ст.)
  • Цибуля зелена - 40 гр (2 ст.л.)
  • Огірки свіжі - 100 гр (1 шт.)
  • Яйця - 80 гр (2 шт.)
  • Цукор - 10 гр (1 ч.л. або за смаком)
  • Сіль - 6 гр (0,5 ч.л. або за смаком)
  • Вода холодна кип'ячена - 800 мл
  • Сметана - 100 гр
  • Зелень - 10 гр (4 ст.л.).

Спосіб приготування:
1. З консервованого маринованого буряка зробити маринад, розвести холодною кип'яченою водою і довести до смаку, при необхідності додавши сіль, цукор і оцет.

2. При подачі, в порційний посуд покласти нарізані соломкою маринований буряк, огірки, цибулю, варені яйця, налити розведений заправлений маринад, додати сметану і посипати подрібненою зеленню.

При бажанні можна додати пропущену нашатковану соломкою моркву, зменшивши кількість буряка, а огірки можна замінити редискою.
Смачного!