стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Запечені кабачки - «човники»



Запечені кабачки - «човники»

Запечені кабачки - «човники»
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • 3 молодих кабачка
  • 500 г м'ясного фаршу
  • півсклянки відвареного рису
  • 1 помідор
  • 1 невелика цибулина
  • 100-150 г твердого сиру
  • майонез
  • сіль і перець - за смаком
  • олія для смаження

Спосіб приготування:
Миєм кабачки, обсушуємо і розрізаємо вздовж на половинки. Шкірочку з молодих кабачків можна не знімати. Зрізаємо смужку знизу - щоб половинка була стійкою. Акуратно виймаємо м'якоть, залишаючи стінки товщиною приблизно 15-18 мм. Вийшли такі собі «човники».

Розігріваємо сковороду з олією і на середньому вогні обсмажуємо з двох сторін половинки кабачків по 3-4 хвилини.

Застеляємо фольгою форму для запікання або деко, змащуємо олією і розставляємо половинки кабачків.

Обсмажуємо фарш, постійно помішуючи і розбиваючи грудочки, солимо і перчимо по смаку. Як тільки весь фарш поміняє колір - викладаємо в миску.

Дрібно нашатковану цибулю обсмажуємо на невеликому вогні, коли стане золотистою - додаємо подрібнений помідор і даємо випаруватися рідині.

Викладаємо в миску з фаршем, сюди ж додаємо відварений рис і трохи майонезу. Перемішуємо і заповнюємо наші «човники». Зверху робимо сіточку з майонезу - або просто змащуємо ним.

Посипаємо натертим - дрібно або крупно - сиром і ставимо на 25-30 хвилин у духовку, розігріту до 190-200 С.

Виймаємо, даємо хвилин 10 постояти під фольгою (щоб дійшли) - і подаємо на стіл. Запечені кабачки - «човники» готові.
Смачного!