Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Баклажани миємо, видаляємо плодоніжки і тонку верхню шкірочку, розрізаємо вздовж на дві частини і видаляємо насіння.
Ставимо на вогонь глибоку каструлю з 1 л води, тільки коли закипить - солимо і закладаємо баклажани. Знижуємо вогонь до маленького і даємо недовго покипіти - 5-7 хвилин. Виймаємо акуратно щоб не зламати баклажани.
У миску просіваємо борошно, кладемо розм'якшене - не розігріте! - вершкове масло, гарненько розтираємо, тонкою цівкою вливаємо молоко або вершки, щоб не утворилося грудочок, вимішуємо і ставимо на вогонь.
Помішуючи, доводимо до кипіння, солимо, додаємо мускатний горіх і знімаємо. Якщо грудочки все-таки є - проціджуємо. І нехай остигає.
За цей час моркву і м'якоть однієї половинки баклажана нарізаємо маленькими кубиками, припускаємо на сковороді кілька хвилин. Солимо, коли знімемо з вогню.
Баклажани викладаємо на змащену олією форму для запікання, наповнюємо припущеними овочами, заливаємо вершковим соусом і посипаємо тертим сиром.
Ставимо в духовку, розігріту до 160-170 С, і запікаємо 15-20 хвилин.
Викладаємо баклажани на велике блюдо і посипаємо рубаною зеленню.
У цього рецепта є ще один варіант. Можна не фарширувати баклажани, а, помістивши в форму, просто залити соусом, посипати сиром і запекти. Баклажани під вершковим соусом готові.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: