стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Баклажани під вершковим соусом



Баклажани під вершковим соусом

Баклажани під вершковим соусом
автор рецепта Автор: Галина



Вам знадобиться:

  • 6 великих баклажанів
  • 3-4 моркви
  • 50-70 г сиру "Пармезан"
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 100 г борошна
  • 400 мл молока або рідких вершків
  • 1 ст. ложка тертого мускатного горіха
  • зелень кропу або петрушки, сіль

Спосіб приготування:
Баклажани миємо, видаляємо плодоніжки і тонку верхню шкірочку, розрізаємо вздовж на дві частини і видаляємо насіння.

Ставимо на вогонь глибоку каструлю з 1 л води, тільки коли закипить - солимо і закладаємо баклажани. Знижуємо вогонь до маленького і даємо недовго покипіти - 5-7 хвилин. Виймаємо акуратно щоб не зламати баклажани.

У миску просіваємо борошно, кладемо розм'якшене - не розігріте! - вершкове масло, гарненько розтираємо, тонкою цівкою вливаємо молоко або вершки, щоб не утворилося грудочок, вимішуємо і ставимо на вогонь.

Помішуючи, доводимо до кипіння, солимо, додаємо мускатний горіх і знімаємо. Якщо грудочки все-таки є - проціджуємо. І нехай остигає.

За цей час моркву і м'якоть однієї половинки баклажана нарізаємо маленькими кубиками, припускаємо на сковороді кілька хвилин. Солимо, коли знімемо з вогню.

Баклажани викладаємо на змащену олією форму для запікання, наповнюємо припущеними овочами, заливаємо вершковим соусом і посипаємо тертим сиром.

Ставимо в духовку, розігріту до 160-170 С, і запікаємо 15-20 хвилин.

Викладаємо баклажани на велике блюдо і посипаємо рубаною зеленню.

У цього рецепта є ще один варіант. Можна не фарширувати баклажани, а, помістивши в форму, просто залити соусом, посипати сиром і запекти. Баклажани під вершковим соусом готові.
Смачного!