Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Печериці чистимо і миємо, закладаємо в киплячу підсолену воду, варимо 5 хвилин.
Відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і досить тонко нарізаємо скибочками уздовж. Можна нарізати і «локшиною». Варто знову скласти гриби в друшляк, щоб позбавитися від зайвої рідини.
З вимитих кабачків тонко знімаємо шкірку, нарізаємо невеликими кубиками.
Дрібно шаткуємо цибулю і натираємо на дрібній тертці моркву.
Перці миємо, обсушуємо, розрізаємо навпіл або на чотири частини, попутно позбуваємось від плодоніжки і насіння. Як нарізати - справа смаку: квадратиками або соломкою.
Якщо використовуємо помідори, а не томатне пюре або пасту, що теж справа власного смаку, то їх ми, після миття - дрібно шаткуємо кубиками або натираємо на тертці.
Ось тепер всі інгредієнти підготовлені. Розігріваємо сковороду з олією на вогні більше середнього, викладаємо шатковану цибулю і моркву, зменшуємо вогонь і не поспішаючи, помішуючи, 7-10 хвилин обсмажуємо до прозорості цибулі. Збільшуємо вогонь, додаємо солодкий перець і 3-4 хвилини обсмажуємо, помішуючи і перевертаючи. Висипаємо нарізані гриби, через 2-3 хвилини - кабачки, добре помішуєм, домагаючись рівномірного прожарювання.
Нарешті викладаємо в сковороду помідори або томатну пасту, посипаємо прованськими травами і дрібкою цукру, солимо і перчимо, перемішуємо, пробуємо на смак. До речі, томатну пасту краще попередньо розвести невеликою кількістю води.
Даємо закипіти, переводимо на найменший вогонь і, накривши кришкою, залишаємо тушитись 10-15 хвилин. Рази 3-4 за цей час варто підняти кришку і перемішати овочі. Овочеве рагу з грибами готове.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: