стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Овочеве рагу з грибами



Овочеве рагу з грибами


Вам знадобиться:

  • 2 невеликих кабачка
  • 500-600 г печериць
  • 3 солодких різнокольорових болгарських перця
  • 2-3 середні цибулини
  • 1 морква
  • 2-3 великих стиглих помідора, або 200-250 г томатного пюре, або 2-4 ст. ложки томатної пасти
  • 1 ч. ложка приправи «Прованські трави»
  • щіпка цукру; сіль і суміш мелених перців за смаком
  • олія для смаження

Спосіб приготування:
Печериці чистимо і миємо, закладаємо в киплячу підсолену воду, варимо 5 хвилин.

Відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і досить тонко нарізаємо скибочками уздовж. Можна нарізати і «локшиною». Варто знову скласти гриби в друшляк, щоб позбавитися від зайвої рідини.

З вимитих кабачків тонко знімаємо шкірку, нарізаємо невеликими кубиками.

Дрібно шаткуємо цибулю і натираємо на дрібній тертці моркву.

Перці миємо, обсушуємо, розрізаємо навпіл або на чотири частини, попутно позбуваємось від плодоніжки і насіння. Як нарізати - справа смаку: квадратиками або соломкою.

Якщо використовуємо помідори, а не томатне пюре або пасту, що теж справа власного смаку, то їх ми, після миття - дрібно шаткуємо кубиками або натираємо на тертці.

Ось тепер всі інгредієнти підготовлені. Розігріваємо сковороду з олією на вогні більше середнього, викладаємо шатковану цибулю і моркву, зменшуємо вогонь і не поспішаючи, помішуючи, 7-10 хвилин обсмажуємо до прозорості цибулі. Збільшуємо вогонь, додаємо солодкий перець і 3-4 хвилини обсмажуємо, помішуючи і перевертаючи. Висипаємо нарізані гриби, через 2-3 хвилини - кабачки, добре помішуєм, домагаючись рівномірного прожарювання.

Нарешті викладаємо в сковороду помідори або томатну пасту, посипаємо прованськими травами і дрібкою цукру, солимо і перчимо, перемішуємо, пробуємо на смак. До речі, томатну пасту краще попередньо розвести невеликою кількістю води.

Даємо закипіти, переводимо на найменший вогонь і, накривши кришкою, залишаємо тушитись 10-15 хвилин. Рази 3-4 за цей час варто підняти кришку і перемішати овочі. Овочеве рагу з грибами готове.
Смачного!