стрілка навігації     стрілка навігації  Смажене філе тілапії



Смажене філе тілапії

Смажене філе тілапії
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Багато хто з нас давно оцінили ніжне смачне м'ясо цієї риби. Звичайно, це не лосось, зате в м'ясі тілапії дуже багато білка, а жиру майже немає, як і кісток. Не кажучи про різницю в цінах. Приготувати смажене філе тілапії нескладно.

Вам знадобиться:

  • 4 філе тілапії
  • 2-3 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ч. ложка приправи для риби
  • борошно або сухарі для обвалки риби
  • олія для смаження

Спосіб приготування:
Філе тілапії - продукт імпортний, продається в досить товстому крижаному «панцирі». Найпростіше прямо в пакеті потримати рибу під струменем ледь теплої води, після чого лід тріскається при легкому згинанні і знімається з філе.

Залишається промити рибу і покласти на тарілку. Через півгодинки вона стане м'якою.

Обсушуємо рибу паперовими рушниками. Розрізаємо на 2-3 частини.

Складаємо в миску або контейнер, посипаємо приправою для риби і своїми улюбленими запашними травами: майоран, базилік, петрушка...

Поливаємо соєвим соусом, повертаємо шматки риби так і сяк, щоб всі вони покрилися приправами. Накриваємо і ставимо в холодильник. Готувати можна через півгодини, а можна залишити і на 12-24 години.

Сковорідку добре розігріваємо з соняшниковою олією на вогні між сильним і середнім. Обвалюємо шматки тілапії в борошні або сухарях. Смажиться рибка швидко, по 2-3 хвилини з кожного боку. Якщо не до вподоби хрустка скоринка - смажимо на меншому вогні і довше, а, перевернувши, накриваємо сковорідку кришкою і доводимо на малому вогні.

Подаємо з картопляним пюре або з іншим овочевим гарніром.
Смачного!