Багато хто з нас давно оцінили ніжне смачне м'ясо цієї риби. Звичайно, це не лосось, зате в м'ясі тілапії дуже багато білка, а жиру майже немає, як і кісток. Не кажучи про різницю в цінах. Приготувати смажене філе тілапії нескладно.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Філе тілапії - продукт імпортний, продається в досить товстому крижаному «панцирі». Найпростіше прямо в пакеті потримати рибу під струменем ледь теплої води, після чого лід тріскається при легкому згинанні і знімається з філе.
Залишається промити рибу і покласти на тарілку. Через півгодинки вона стане м'якою.
Обсушуємо рибу паперовими рушниками. Розрізаємо на 2-3 частини.
Складаємо в миску або контейнер, посипаємо приправою для риби і своїми улюбленими запашними травами: майоран, базилік, петрушка...
Поливаємо соєвим соусом, повертаємо шматки риби так і сяк, щоб всі вони покрилися приправами. Накриваємо і ставимо в холодильник. Готувати можна через півгодини, а можна залишити і на 12-24 години.
Сковорідку добре розігріваємо з соняшниковою олією на вогні між сильним і середнім. Обвалюємо шматки тілапії в борошні або сухарях. Смажиться рибка швидко, по 2-3 хвилини з кожного боку. Якщо не до вподоби хрустка скоринка - смажимо на меншому вогні і довше, а, перевернувши, накриваємо сковорідку кришкою і доводимо на малому вогні.
Подаємо з картопляним пюре або з іншим овочевим гарніром.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: