стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Варення з персиків



Варення з персиків

Варення з персиків
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Для цього варення ми вибираємо злегка недостиглі персики. А холодними зимовим вечором, відкривши боночку варення з персиків, здасться, що ми повернулися в літо.

Вам знадобиться:

  • 1 кг персиків
  • 1 кг цукру
  • половинка ч. ложки лимонної кислоти
  • 400 мл води

Спосіб приготування:
Поки ми будемо готувати персики, поставимо воду на сироп, засипавши в неї весь цукор. Нехай тихо покипит, поки не розчиниться цукор. А після того, як сироп відстоїться 12-15 хвилин, процідити його.

Завантажуємо персики в друшляк або сито, тримаємо під проточною водою, даємо їй стекти і обсушуємо персики матерчатим або паперовими рушниками.

Розділивши кожен плід навпіл, видаляємо кісточки й нарізаємо тонкими часточками, 10-15 мм завтовшки.

Знову закип'ятити сироп і викладаємо в нього персикові часточки. Розмішуємо, прибираємо з плити, накриваємо і ставимо на 6-8 годин у прохолодне місце.

Другий раз чекаємо закипання варення, збираємо піну, на невеликому вогні варимо персики 5 хвилин. 3-5 разів за цей час обережно струшуємо круговим рухом посуд, в якому готуємо варення, і продовжуємо позбуватися від піни.

Після цього варення знову повинно охолонути.

Втретє ставимо варення на плиту, на великому вогні воно закипає, відразу знижуємо вогонь до невеликого і варимо до повної готовності, час від часу вже знайомим рухом струшуючи посуд.

Готовність перевіряємо як звичайно. До речі, одні з основних ознак готовності - коли піна майже не утворюється і збирається в центрі, а фрукти або ягоди не скупчуються зверху, а розподіляються рівномірно по всій товщі. І, звичайно, перевіряємо ще, крапнувши краплю сиропу на блюдце, де вона не повинна розплився.

Не забудемо в останні хвилини додати лимонну кислоту.

Готове гаряче варення з персиків розфасовуємо по підготовлених сухим банках. Закупорюєм.
Смачного!