стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Варення з малини на зиму



Варення з малини на зиму

Варення з малини на зиму
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Улюблена з дитинства малина, якою мами і лікували, і балували нас. Мало знайдеться домівок, в яких не заготовили б на зиму хоча б кілька баночок варення з малини.

Вам знадобиться:

  • на 1 кг малини:
  • 1,3 кг цукру
  • половинка лимона

Спосіб приготування:
Не поспішаючи перебираємо малину, відкидаючи погані ягоди. Потім промиваємо її і чекаємо, поки стече з неї вода в ситі або друшляку.

Перекладаємо малину в посуд для варіння, засипаємо 2,5 склянки (700 г) цукру і знаходимо для посуду холодне місце, де вона повинна простояти 6-8 годин.

Зливаємо сік, що утворився в каструлю, ставимо його на досить сильний вогонь для закипання, а після закипання всипаємо весь цукор, що залишився і - вже на маленькому вогні - варимо, помішуючи, поки не побачимо, що цукор розчинився.

Засипаємо малину в гарячий сироп. Як тільки закипить - на середньому вогні, помішуючи і прибираючи піну, варимо 5 хвилин. В останні секунди вливаємо 2 ст. ложки вичавленого з лимона соку, перемішуємо - і починаємо розкладати малину по сухим чистих банках.

Її ще слід стерилізувати, накривши банки кришками і тримаючи їх у тихо киплячій воді 7 хвилин - півлітрові, і 12 хвилин - літрові.

Закупоривши банки і перевернувши, можна видихнути - дещо ми на зиму зробили.
Смачного!