Улюблена з дитинства малина, якою мами і лікували, і балували нас. Мало знайдеться домівок, в яких не заготовили б на зиму хоча б кілька баночок варення з малини.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Не поспішаючи перебираємо малину, відкидаючи погані ягоди. Потім промиваємо її і чекаємо, поки стече з неї вода в ситі або друшляку.
Перекладаємо малину в посуд для варіння, засипаємо 2,5 склянки (700 г) цукру і знаходимо для посуду холодне місце, де вона повинна простояти 6-8 годин.
Зливаємо сік, що утворився в каструлю, ставимо його на досить сильний вогонь для закипання, а після закипання всипаємо весь цукор, що залишився і - вже на маленькому вогні - варимо, помішуючи, поки не побачимо, що цукор розчинився.
Засипаємо малину в гарячий сироп. Як тільки закипить - на середньому вогні, помішуючи і прибираючи піну, варимо 5 хвилин. В останні секунди вливаємо 2 ст. ложки вичавленого з лимона соку, перемішуємо - і починаємо розкладати малину по сухим чистих банках.
Її ще слід стерилізувати, накривши банки кришками і тримаючи їх у тихо киплячій воді 7 хвилин - півлітрові, і 12 хвилин - літрові.
Закупоривши банки і перевернувши, можна видихнути - дещо ми на зиму зробили.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: