Чорна смородина виділяється серед інших ягід підвищеною кількістю корисних речовин. Ягода, не піддана тепловій обробці, а протерта з цукром, зберігає всю користь.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Спочатку смородину перебираємо, відкидаючи пошкоджені або зелені ягоди, а потім заливаємо її водою в великому тазі.
Всяке дрібне сміття спливає, і ми видаляємо його, зливаємо воду, а смородину завантажуємо в друшляк або сито і промиваємо. Якщо ягоди багато - краще робити це порціями.
Розсипаємо ягоди для просушки в один шар на матер'яних або складених паперових рушниках.
Включаємо ТБ або музику, щоб не занудьгувати від монотонної роботи, і звільняємо смородину від чашолистків і плодоніжок.
Подрібнюємо ягоди, або протераємо через сито, або просто пропускаємо через м'ясорубку з частими гратами.
Засипаємо 800 г цукру, перемішуємо і, накривши, даємо постояти 1-2 години в теплі.
Додаємо весь цукор, що залишився і розмішуємо до тих пір, поки не побачимо, що весь цукор розчинився.
На цьому процес закінчується, залишилося тільки розкласти протерту з цукром чорну смородину по чистим банкам.
Смородина добре зберігається, якщо вирізати для закупорювання круги з пергаментного паперу, протерти їх горілкою або спиртом, закрити банки і щільно зав'язати.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти:
Коментарі:
Супер, давно шукав.
Автор: Назар
Дата: 2015-06-22