стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Чорна смородина, протерта з цукром



Чорна смородина, протерта з цукром

Чорна смородина, протерта з цукром
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Чорна смородина виділяється серед інших ягід підвищеною кількістю корисних речовин. Ягода, не піддана тепловій обробці, а протерта з цукром, зберігає всю користь.

Вам знадобиться:

  • 1 кг якісної чорної смородини
  • від 1,5 до 1,8 кг цукру - залежно від любові до солодкого

Спосіб приготування:
Спочатку смородину перебираємо, відкидаючи пошкоджені або зелені ягоди, а потім заливаємо її водою в великому тазі.

Всяке дрібне сміття спливає, і ми видаляємо його, зливаємо воду, а смородину завантажуємо в друшляк або сито і промиваємо. Якщо ягоди багато - краще робити це порціями.

Розсипаємо ягоди для просушки в один шар на матер'яних або складених паперових рушниках.

Включаємо ТБ або музику, щоб не занудьгувати від монотонної роботи, і звільняємо смородину від чашолистків і плодоніжок.

Подрібнюємо ягоди, або протераємо через сито, або просто пропускаємо через м'ясорубку з частими гратами.

Засипаємо 800 г цукру, перемішуємо і, накривши, даємо постояти 1-2 години в теплі.

Додаємо весь цукор, що залишився і розмішуємо до тих пір, поки не побачимо, що весь цукор розчинився.

На цьому процес закінчується, залишилося тільки розкласти протерту з цукром чорну смородину по чистим банкам.

Смородина добре зберігається, якщо вирізати для закупорювання круги з пергаментного паперу, протерти їх горілкою або спиртом, закрити банки і щільно зав'язати.
Смачного!



Коментарі:

Супер, давно шукав.

Автор:   Назар
Дата:   2015-06-22