стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Компот із червоної смородини та яблук



Компот із червоної смородини та яблук

Компот із червоної смородини та яблук
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Наближається час ягід і фруктів. Пропоную рецепт смачного компоту з червоної смородини і яблук.

Вам знадобиться:

  • 1 кг стиглих солодких яблук
  • 500 г червоної смородини
  • для сиропу:
  • 600-700 г цукру на літр води

Спосіб приготування:
Акуратно зняти ягоди смородини з грон, як слід промити.

Залишити в друшляку або на ситі, поки стече вода, після чого смородину в один шар розкласти на рушник для обсушування.

Поставити воду з цукром на вогонь, коли закипить - дочекатися повного розчинення цукру.

Дати сиропу відстоятися і процідити через кілька шарів марлі. Після чого знову поставити на вогонь.

Добре промиті і обсушені рушниками яблука розділити навпіл, сердцевинки з насінням вирізати, нарізати часточками або шматочками.

Скласти яблука і смородину в каструлю або велику миску, залити киплячим сиропом - і нехай 30-35 хвилин постоять, просочуючись сиропом.

Компот залити в стерилізовані банки, накрити кришками і пастеризувати при тихому кипінні води в каструлі. Час для літрових банок - 20 хвилин, для банок ємністю 500 мл - 15 хвилин.

І останнє - закупорити банки, як звичайно, перевернути, залишити в такому положенні до охолодження.
Смачного!