Наближається час ягід і фруктів. Пропоную рецепт смачного компоту з червоної смородини і яблук.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Акуратно зняти ягоди смородини з грон, як слід промити.
Залишити в друшляку або на ситі, поки стече вода, після чого смородину в один шар розкласти на рушник для обсушування.
Поставити воду з цукром на вогонь, коли закипить - дочекатися повного розчинення цукру.
Дати сиропу відстоятися і процідити через кілька шарів марлі. Після чого знову поставити на вогонь.
Добре промиті і обсушені рушниками яблука розділити навпіл, сердцевинки з насінням вирізати, нарізати часточками або шматочками.
Скласти яблука і смородину в каструлю або велику миску, залити киплячим сиропом - і нехай 30-35 хвилин постоять, просочуючись сиропом.
Компот залити в стерилізовані банки, накрити кришками і пастеризувати при тихому кипінні води в каструлі. Час для літрових банок - 20 хвилин, для банок ємністю 500 мл - 15 хвилин.
І останнє - закупорити банки, як звичайно, перевернути, залишити в такому положенні до охолодження.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: