стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Солоні рижики пряні



Солоні рижики пряні

Солоні рижики пряні
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Українська



Це рецепт пряних солоних рижиків - для тих, хто любить смак погостріше.

Вам знадобиться:

  • 1 кг рижиків:
  • 40 г солі
  • 20 г листків чорної смородини
  • 2 г лаврового листа
  • 1-2 горошини запашного перцю
  • 5 г меленого чорного гіркого перцю

Спосіб приготування:
Очищені гриби, розкладаємо в один шар на ситі - або решеті, якщо є такий предмет в нашому домі - двічі обшпарюємо окропом і відразу обливає крижаною водою. Гриби повинні обсохнути.

На дно посуду, в якому будуть солитися гриби, кладемо листя смородини і лавровий лист, запашний перець. Сіль змішуємо з меленим перцем і пересипаємо шари рижиків, укладаючи їх капелюшками вгору.

Накриваємо чистою матерчатой ??серветкою, кладемо дерев'яний круг, на нього - важкий вантаж.

Рижики готові до вживання через 30-35 днів.

Якщо немає можливості зберігати засолені рижики при постійній температурі 5С - беремо при засолюванні не 40, а 50-60 г солі на 1 кг грибів.
Смачного!