Це рецепт пряних солоних рижиків - для тих, хто любить смак погостріше.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Очищені гриби, розкладаємо в один шар на ситі - або решеті, якщо є такий предмет в нашому домі - двічі обшпарюємо окропом і відразу обливає крижаною водою. Гриби повинні обсохнути.
На дно посуду, в якому будуть солитися гриби, кладемо листя смородини і лавровий лист, запашний перець. Сіль змішуємо з меленим перцем і пересипаємо шари рижиків, укладаючи їх капелюшками вгору.
Накриваємо чистою матерчатой ??серветкою, кладемо дерев'яний круг, на нього - важкий вантаж.
Рижики готові до вживання через 30-35 днів.
Якщо немає можливості зберігати засолені рижики при постійній температурі 5С - беремо при засолюванні не 40, а 50-60 г солі на 1 кг грибів.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: