Мариновані огірки без оцту - для тих, хто не любить або не переносить оцет, але при цьому не збирається відмовляти собі в маленьких гастрономічних задоволеннях, в тому числі - маринованих огірках. Огірочки виходять хрусткими, а смак!
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
У огірків відрізаємо кінчики, промиваємо і 2-3 години вимочують у холодній воді.
Дуже ретельно стерилізуємо банки. Ставимо кип'ятити воду.
У кожну банку укладаємо на дно кріп, листя вишні і смородини, кілька кругів моркви і шматочків солодкого перцю, очищений від насіння і порізаний стручок (або менше - справа смаку) гіркого перцю, горошини запашного перцю і нарізаний часник.
Заповнюємо банку огірками. Заливаємо банку до верху окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю, трохи додаємо води, засипаємо сіль і цукор, кип'ятимо 5 хвилин.
У банку з огірками засипаємо лимонну кислоту і заливаємо до верху розсолом. Закатуємо кришки.
Перевертаємо банки дном вгору і добре вкутуємо чимось теплим, щоб огірки охолоджувались довго, добу і більше. Готово.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: