стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Мариновані огірки без оцту



Мариновані огірки без оцту

Мариновані огірки без оцту
автор рецепта Автор: Ігор
кухня Кухня: Українська



Мариновані огірки без оцту - для тих, хто не любить або не переносить оцет, але при цьому не збирається відмовляти собі в маленьких гастрономічних задоволеннях, в тому числі - маринованих огірках. Огірочки виходять хрусткими, а смак!

Вам знадобиться:

  • на 3-літрову банку:
  • огірки довжиною 7-15см
  • половинка моркви
  • половинка солодкого перцю
  • невеликий стручок гіркого перцю
  • 4-6 горошин запашного перцю
  • 4-6 часточок часнику
  • 2-3 парасольки кропу
  • кілька листків смородини і вишні
  • 1 ч. ложка кристалічної лимонної кислоти
  • для заливки:
  • 1,5 л води
  • 4 ч. ложки солі
  • 8 ч. ложок цукру

Спосіб приготування:
У огірків відрізаємо кінчики, промиваємо і 2-3 години вимочують у холодній воді.

Дуже ретельно стерилізуємо банки. Ставимо кип'ятити воду.

У кожну банку укладаємо на дно кріп, листя вишні і смородини, кілька кругів моркви і шматочків солодкого перцю, очищений від насіння і порізаний стручок (або менше - справа смаку) гіркого перцю, горошини запашного перцю і нарізаний часник.

Заповнюємо банку огірками. Заливаємо банку до верху окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, трохи додаємо води, засипаємо сіль і цукор, кип'ятимо 5 хвилин.

У банку з огірками засипаємо лимонну кислоту і заливаємо до верху розсолом. Закатуємо кришки.

Перевертаємо банки дном вгору і добре вкутуємо чимось теплим, щоб огірки охолоджувались довго, добу і більше. Готово.
Смачного!