стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Мариновані солодкі перці



Мариновані солодкі перці

Мариновані солодкі перці
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Мариновані солодкі перці - покроковий рецепт консервування маринованих солодких перців для гарніру або холодної закуски. Нескладно - і дуже смачно.

Вам знадобиться:

  • 2 кг солодких перців різного кольору
  • 1,5-2 склянки цукру
  • 1,5-2 склянки оцту яблучного або салатного
  • склянка олії
  • склянка води
  • кілька скляних банок з кришками що закручуються

Спосіб приготування:
У каструлю наливаємо воду, олію, оцет, засипаємо цукор. Поки ця суміш нагрівається, ретельно миємо перці і викладаємо на рушник. Нарізаємо нетовстими кружечками або уздовж, кому як подобається, вичищаючи насіння і прибираючи плодоніжки.

Закипілий маринад переводимо на невеликий вогонь. Тепер займаємося досить монотонною справою. Закладаємо перець в каструлю, невеликими порціями - так, щоб вони були повністю закриті рідиною. Варимо, точніше - тушкуємо кожну порцію після закипання 5-7 хвилин, не даючи сильно кипіти.

Готовий перець виймаємо шумівкою і розкладаємо в невеликі скляні банки - чисті і ошпарені. Заповнюємо банки не більше, ніж на дві третини.

Коли протушкуєм весь перець, починаємо заповнювати банки маринадом. Робимо це не поспішаючи, тонкою цівкою вливаючи маринад, іншою рукою обертаючи банку. Маринаду наливаємо вище рівня кружечків перцю.

Закриваємо кришки - і нехай банки остигають.

Коли охололи - прибираємо в холодильник.
Смачного!