Джем з абрикосів: покроковий рецепт приготування джему з абрикосів. Недовго варимо, робимо пюре, додаємо абрикоси шматочками, доварюємо - і по банках.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Ретельно миємо й сортуємо абрикоси.
Стиглі м'які абрикоси ділимо на половинки, виймаємо кісточки.
Тверді абрикоси нарізаємо дрібними шматочками.
Заливаємо половинки абрикосів водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну. Накриваємо кришкою, і на малому вогні абрикоси варяться 8-10 хвилин, після закінчення відкидаємо їх на сито.
Пропускаємо абрикоси через м'ясорубку або блендер, поміщаємо в каструлю, додаємо цукор і підігріваємо пюре, помішуючи, поки не розчиниться цукор.
Висипаємо в пюре шматочки твердих абрикосів, доводимо до кипіння і на невеликому вогні варимо 15-20 хвилин, не перестаючи помішувати. Наприкінці варіння додаємо лимонну кислоту.
Гарячий джем розкладаємо в чисті банки, накриваємо кришками і ставимо у велику каструлю з киплячою водою на стерилізацію. Літрові банки стерилізуємо 15 хвилин, півлітрові - 10 хвилин.
Закупорюєм банки, перевертаємо догори дном і не чіпаємо до повного охолодження.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: