стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Джем з абрикосів



Джем з абрикосів

Джем з абрикосів
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Джем з абрикосів: покроковий рецепт приготування джему з абрикосів. Недовго варимо, робимо пюре, додаємо абрикоси шматочками, доварюємо - і по банках.

Вам знадобиться:

  • 1 кг стиглих абрикосів
  • 200 г недозрілих абрикосів
  • 800 г цукру
  • 0,5 ч. ложки лимонної кислоти або соку лимона
  • 200 мл води

Спосіб приготування:
Ретельно миємо й сортуємо абрикоси.

Стиглі м'які абрикоси ділимо на половинки, виймаємо кісточки.

Тверді абрикоси нарізаємо дрібними шматочками.

Заливаємо половинки абрикосів водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну. Накриваємо кришкою, і на малому вогні абрикоси варяться 8-10 хвилин, після закінчення відкидаємо їх на сито.

Пропускаємо абрикоси через м'ясорубку або блендер, поміщаємо в каструлю, додаємо цукор і підігріваємо пюре, помішуючи, поки не розчиниться цукор.

Висипаємо в пюре шматочки твердих абрикосів, доводимо до кипіння і на невеликому вогні варимо 15-20 хвилин, не перестаючи помішувати. Наприкінці варіння додаємо лимонну кислоту.

Гарячий джем розкладаємо в чисті банки, накриваємо кришками і ставимо у велику каструлю з киплячою водою на стерилізацію. Літрові банки стерилізуємо 15 хвилин, півлітрові - 10 хвилин.

Закупорюєм банки, перевертаємо догори дном і не чіпаємо до повного охолодження.
Смачного!