Наші пращури недарма завжди мали в запасі малину - щоб лікуватися або підсолодити життя. Наслідуючи їхній приклад, варимо джем з малини.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Малину перебираємо, миємо під несильним струменем води або в тазу і даємо воді стекти повністю. Кладемо ягоди в миску, засипаємо 500 г цукру, обережно перемішуємо і на 3-5 годин прибираємо в прохолодне місце.
Акуратно зливаємо сік що утворився в мисці до каструлі для варення. Доводимо до кипіння, засипаємо цукор, що залишився, 400 мл чистої води і варимо, помішуючи періодично, до повного розчинення цукру.
Знімаємо піну, відставляємо каструлю і даємо відстоятися 10 хвилин.
Знову ставимо на вогонь і додаємо малину. Як тільки закипить - варимо 5 хвилин, знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодження.
Остиглу каструлю знову доводимо до кипіння, варимо на невеликому вогні 10 хвилин, потім додаємо лимонний сік і варимо вже до повної готовності. Як тільки крапля джему перестане розпливатися на холодному блюдці - готово.
Гарячий джем розкладаємо в чисті сухі банки, посипаємо зверху цукровою пудрою і відразу закатуємо. Перевертаємо догори дном і не чіпаємо до повного охолодження.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: