стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Джем з малини на зиму



Джем з малини на зиму

Джем з малини на зиму
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Україна



Наші пращури недарма завжди мали в запасі малину - щоб лікуватися або підсолодити життя. Наслідуючи їхній приклад, варимо джем з малини.

Вам знадобиться:

  • 1 кг малини
  • 1,5 кг цукру
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • 1-2 ст. ложки цукрової пудри
  • 400 мл води

Спосіб приготування:
Малину перебираємо, миємо під несильним струменем води або в тазу і даємо воді стекти повністю. Кладемо ягоди в миску, засипаємо 500 г цукру, обережно перемішуємо і на 3-5 годин прибираємо в прохолодне місце.

Акуратно зливаємо сік що утворився в мисці до каструлі для варення. Доводимо до кипіння, засипаємо цукор, що залишився, 400 мл чистої води і варимо, помішуючи періодично, до повного розчинення цукру.

Знімаємо піну, відставляємо каструлю і даємо відстоятися 10 хвилин.

Знову ставимо на вогонь і додаємо малину. Як тільки закипить - варимо 5 хвилин, знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодження.

Остиглу каструлю знову доводимо до кипіння, варимо на невеликому вогні 10 хвилин, потім додаємо лимонний сік і варимо вже до повної готовності. Як тільки крапля джему перестане розпливатися на холодному блюдці - готово.

Гарячий джем розкладаємо в чисті сухі банки, посипаємо зверху цукровою пудрою і відразу закатуємо. Перевертаємо догори дном і не чіпаємо до повного охолодження.
Смачного!