стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Грибні соуси до пасти



Грибні соуси до пасти

Грибні соуси до пасти
автор рецепта Автор: Галина
кухня Кухня: Італійська



Не завжди ж нам готувати до пасти (макаронів) томатні соуси. Дуже смачне виходить поєднання з соусами грибними.

Вам знадобиться:

  • 300-400 г грибної суміші
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки рубаної петрушки
  • оливкова олія
  • перець чилі - за бажанням

Спосіб приготування:
Розігріваємо в сковороді оливкову олію, 2-3 хвилини обсмажуємо роздавлений рукояткою ножа часник.

Грибну суміш, яку легко знайти в магазині, додаємо в сковороду, обсмажуємо до м'якості.

Додаємо ще трохи олії і 2 ст. ложки рубаної петрушки. Якщо любимо погостріше - можна додати подрібнений перчик чилі і ще часнику.

Ще варіант, дуже простий:

Гриби нарізаємо вздовж тоненькими пластинками, подрібнюємо цибулину і все разом обсмажуємо на оливковій олії до готовності грибів.

Додаємо вершки або сметану, соєвий соус за смаком і рубану зелень. Даємо злегка покипіти 3-5 хвилин.

І варіант третій:

25 г сухих грибів попередньо замочуємо.

На 1-2 ст. ложках оливкової олії обсмажуємо 2 дрібно нарізані червоні цибулини і 1 ст. ложку нарізаного свіжого розмарину.

Грибну суміш і сухі гриби подрібнюємо і додаємо в сковороду разом з 3-4 розчавленими зубчиками часнику.

Тушкуємо 5-7 хвилин, заливаємо воду, в якій замочували гриби, даємо покипіти кілька хвилин і заправляємо за смаком.
Смачного!