стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями



Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями
автор рецепта Автор: Ірина
складність рецепта Cкладність: Складно
порції Порцій: 8
час приготування страви Час приготування: 2.10хв.
кухня Кухня: Домашня



Ніжний, повітряний торт. Корж на основі вівсяних пластівців, без борошна та масла, тому можна сказати що торт дієтичний.

Вам знадобиться:

  • >Для коржів:
  • Яйце - 4 шт
  • Вівсяні пластівці - 4-5 ст.л.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1,5 ст.л.
  • Какао - 2 ч.л.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Окріп - 2,5 ст.л.
  • Сіль - щіпка
  • Сирний шар:
  • Сир кремоподібний - 400 гр
  • Какао - 2 ч.л.
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Желатин - 10 гр
  • Води - 40 мл
  • Йогуртовий шар:
  • Класичний йогурт - 300 мл
  • Полуниця (малина) перетерта з цукром - 100 гр
  • Желатин - 10 гр
  • Вода - 40 мл

Спосіб приготування:

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 1

1. Для початку беремо вівсяні пластівці і змелюєм в борошно.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 2

2. Пластівці з'єднуємо з какао і крохмалем.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 3

3. Білки відділяємо від жовтків. Жовтки збиваємо з цукром і окропом до легкої білої піни.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 4

4. З'єднуємо жовткову масу з сухою сумішшю. Потім акуратно вмішуємо збиті до м'яких пік білки.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 5

5. Дно розємної форми застилаємо пергаментом. Виливаємо тісто і запікаємо в попередньо розігрітій до 180С духовці 30-35 хвилин.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 6

6. Готовий корж, не виймаючи з форми перевертаємо на решітку і даємо охолонути. Потім ножем відокремлюємо корж від стінок і дістаємо корж. Розрізаємо на 2 частини.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 7

7. Желатин розчиняємо у воді по інструкції. Змішуємо всі інгредієнти сирного шару блендером і додаємо желатин.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 8

8. 1 корж повертаємо в форму і виливаємо на нього сирну масу. Прибираємо в холодильник до застигання.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 9

9. Готуємо так само желатин. Йогурт змішуємо з ягодою. Якщо немає ягоди, то можна просто взяти 400 мл ягідного йогурту. Злегка збиваємо блендером і вводимо желатин.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 10

10. На сирний шар кладемо другий корж.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 11

11. Виливаємо йогуртовую масу. Прибираємо в холодильник до повного застигання, краще на ніч.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 12

12. Витягуємо наш торт з форми.

Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями 13

13. Насолоджуємося найніжнішим десертом. Шоколадно-ягідний торт з вівсяними пластівцями готовий.

Смачного!