стрілка навігації    стрілка навігації  Сирний вершковий суп з беконом



Сирний вершковий суп з беконом

Сирний вершковий суп з беконом
автор рецепта Автор: Віка
складність рецепта Cкладність: Легко
кухня Кухня: Домашня



Особисто я дуже люблю будь-який крем-суп або суп-пюре, але холодними осінньо-зимовими вечорами, хочеться побалувати себе чимось особливим, зігріваючим, ситним. Цей суп виходить не тільки дуже ніжним по консистенції, не тільки дуже ситним і м'яким, але і красивим, так як має ніжний оранжевий колір.

Вам знадобиться:

  • Цибуля - 350 гр
  • Морква - 250 гр
  • Твердий сир (в ідеалі Гауда) - 400 гр
  • Вершкове масло - 120 гр
  • Картопля - 500 гр
  • Вино біле сухе - 250 мл
  • Курячий бульйон - 1 літр
  • Вершки (10%) - 500 мл
  • Бекон копчений - за смаком для прикраси
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Спосіб приготування:
1. У каструлю, в якій і буде вариться наш суп, відправляємо вершкове масло, розтоплюємо його і додаємо дрібно нарізану цибулю.

2. Пасеруємо цибулю до прозорості і додаємо до неї натерту на тертці або дрібно нарізану моркву, яку обсмажуємо 3-4 хвилини.

3. Тепер додамо в каструлю порізану невеликими кубиками картоплю і обсмажити все ще 3-4 хвилини.

4. Заливаємо все бульйоном, солимо за смаком і варимо до готовності овочів.

5. Коли овочі зваряться, знімаємо каструлю з плити і занурювальним блендером перетворюємо все в пюре. (Будьте обережні, щоб не обпектися).

6. Знову повертаємо суп на плиту, доводимо до кипіння, додаємо вино, знову доводимо до кипіння, додаємо вершки, знову закип'ятити.

7. Тепер прийшов час сиру. Сир ми повинні попередньо натерти на тертці. Відправляємо його в киплячий суп і при безперервному помішуванні даємо повністю розтанути в супі, щоб він придбав однорідну консистенцію. Як тільки сир розтане, знімаємо наш супчик з вогню.

8. Відразу ж подаємо до столу, додавши в кожну тарілку порційно смажений бекон за смаком. Сирний вершковий суп з беконом готовий.
Смачного!