стрілка навігації    стрілка навігації  Крем-суп з селери з обсмаженими печерицями



Крем-суп з селери з обсмаженими печерицями

Крем-суп з селери з обсмаженими печерицями
автор рецепта Автор: Ірина
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 6
час приготування страви Час приготування: 35хв.
кухня Кухня: Італійська



Всього три продукту - корінь селери, картопля і печериці... Вийшов дивовижний крем-суп. Обов'язково використовуйте невеликий пучок чебрецю, вершки і ароматну трюфельну олію.

Вам знадобиться:

  • Корінь селери - 600 г
  • Картопля - 400 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливкова олія - 5 ст.л.
  • Вершки 22% жирності - 200 мл
  • Печериці свіжі - 200 г
  • Трюфельна олія - 2 ч.л.

Спосіб приготування:

Крем-суп з селери з обсмаженими печерицями 1

1. Картоплю, корінь селери і часник очистіть і наріжте невеликими кубиками. Обсмажуйте разом з листочками чебрецю в добре розігрітій каструлі на оливковій олії 2-3 хвилини. Потім залийте окропом (1 літр) і варіть на середньому вогні близько 30 хвилин, поки овочі не будуть легко протикатись шпажкою.

Крем-суп з селери з обсмаженими печерицями 2

2. Влийте вершки, посоліть, поперчіть (за смаком) і подрібніть суп блендером в пюре.

Крем-суп з селери з обсмаженими печерицями 3

3. Займемося грибами. Мало хто знає, що печериці не можна мити у воді, так як вони активно поглинають воду. Я завжди купую молоді, міцні, біленькі печериці із закритими капелюшками. Потрібно акуратно ножем зняти верхню частину шкірки, обрізати край ніжки у печериці. Наріжте печериці уздовж.

Крем-суп з селери з обсмаженими печерицями 4

4. Печериці необхідно обсмажувати на сильно розігрітій сковороді. Краще, щоб при цьому їх було небагато, ідеально - в один шар. Соліть, коли гриби будуть майже готові.

Крем-суп з селери з обсмаженими печерицями 5

5. Готовий суп розлийте по тарілках і додайте потроху обсмажених печериць. Збризніть крем-суп трюфельною олією, присипте листочками чебрецю і подавайте. Крем-суп з селери з обсмаженими печерицями готовий.

Смачного!