Пропоную приготувати простий дріжджовий пиріг з хурмою.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Хочу відразу сказати, що я готувала відразу 2 пирога recepti.in.ua, тобто брала подвійну порцію інгредієнтів. Тісто я замішую за допомогою хлібопічки. У відерце наливаю тепле молоко, додаю коричневий цукор, вершкове масло кімнатної температури, сіль, жовток, просіяне борошно, змішане з сухими дріжджами.
2. Поміщаю відерце в хлібопічку і включаю режим замісу тіста.
3. Даю тісту збільшитися в об'ємі приблизно в 2 рази.
4. Розкочую тісто в коло (товщина тіста близько 5 мм).
5. Загнути тісто, формуючи невеликий бортик. Акуратно перекладаю підготовлене тісто на змащене олією деко.
6. Хурму мию і тонко нарізаю спочатку на кружечки.
7. Потім розрізаю кружечки хурми ще навпіл.
8. Викладаю скибочки хурми на тісто.
9. Посипаю хурму коричневий цукром, накриваю плівкою і даю пирогу трохи піднятися.
10. Випікаю пиріг в розігрітій до 210 градусів духовці до золотистого кольору тіста. Готую швидкозастигаюче желе: 1/2 частина пакетика желе для торта змішую з цукром, додаю воду, ретельно розмішую, доводжу до кипіння, кип'ячу близько хвилини (треба врахувати, що у різних виробників інструкції з приготування такого желе відрізняються, тому готуйте згідно інструкції з Вашої упаковки желе ). За допомогою кулінарної кисті наношу желе на скибочки хурми.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: