стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пиріг з хурмою



Пиріг з хурмою

Пиріг з хурмою
автор рецепта Автор: ліля
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 6
кухня Кухня: Домашня



Пропоную приготувати простий дріжджовий пиріг з хурмою.

Вам знадобиться:

  • тісто:
  • Борошно - 250 г
  • Цукор коричневий - 40 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Жовток - 1 шт.
  • Молоко - 150 мл
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 2/3 ч.л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • начинка:
  • Хурма - 2 шт. (велика)
  • Цукор коричневий - 1 ст.л.
  • Желе для покриття:
  • Желе для торта швидкозастигаюче безбарвне або жовте - 0,5 уп. (ціла упаковка на 250 мл. рідини)
  • Вода - 120 мл
  • Цукор - 1 ст.л.
  • додатково:
  • Олія (для змазування дека) - 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

Пиріг з хурмою 1

1. Хочу відразу сказати, що я готувала відразу 2 пирога recepti.in.ua, тобто брала подвійну порцію інгредієнтів. Тісто я замішую за допомогою хлібопічки. У відерце наливаю тепле молоко, додаю коричневий цукор, вершкове масло кімнатної температури, сіль, жовток, просіяне борошно, змішане з сухими дріжджами.

Пиріг з хурмою 2

2. Поміщаю відерце в хлібопічку і включаю режим замісу тіста.

Пиріг з хурмою 3

3. Даю тісту збільшитися в об'ємі приблизно в 2 рази.

Пиріг з хурмою 4

4. Розкочую тісто в коло (товщина тіста близько 5 мм).

Пиріг з хурмою 5

5. Загнути тісто, формуючи невеликий бортик. Акуратно перекладаю підготовлене тісто на змащене олією деко.

Пиріг з хурмою 6

6. Хурму мию і тонко нарізаю спочатку на кружечки.

Пиріг з хурмою 7

7. Потім розрізаю кружечки хурми ще навпіл.

Пиріг з хурмою 8

8. Викладаю скибочки хурми на тісто.

Пиріг з хурмою 9

9. Посипаю хурму коричневий цукром, накриваю плівкою і даю пирогу трохи піднятися.

Пиріг з хурмою 10

10. Випікаю пиріг в розігрітій до 210 градусів духовці до золотистого кольору тіста. Готую швидкозастигаюче желе: 1/2 частина пакетика желе для торта змішую з цукром, додаю воду, ретельно розмішую, доводжу до кипіння, кип'ячу близько хвилини (треба врахувати, що у різних виробників інструкції з приготування такого желе відрізняються, тому готуйте згідно інструкції з Вашої упаковки желе ). За допомогою кулінарної кисті наношу желе на скибочки хурми.

Смачного!