Солодкий і ароматний, вершково-кремовий пудинг з рису може бути десертом, а може сніданком або полудником у вихідний день. У будь-якому разі він смачний, як теплим, так і холодним.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Продукти, необхідні для пудингу. Я використовувала круглий рис марки "Містраль".
2. З апельсинів зняти цедру, з одного вичавити сік, знадобиться 50мл.
3. Рис добре промити.
4. З'єднуємо молоко та вершки, виливаємо їх у каструлю, додаємо апельсинову цедру і доводимо до кипіння.
5. Всипаємо рис, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо 30-35 хвилин, регулярно помішуючи.
6. У невеликій каструлі з товстим дном з'єднуємо апельсиновий сік і 80г цукру і варимо на середньому вогні 10 хвилин до отримання густої карамелі.
7. Карамель виливаємо у форму або кілька формочок, де будемо запікати пудинг, і рівномірно розподіляємо її по дну і стінкам.
8. Яйце розтираємо до білого разом з цукром (130г)
9. і підмішуємо його в зварений рис.
10. Рисову масу викладаємо у форму (або форми) з карамеллю. Форму з рисовою масою ставимо в глибоке деко, в яке до половини наливаємо гарячу воду.
11. Духовку розігріваємо до 160 градусів. Розміщуємо конструкцію в духовку і випікаємо 55-60 хвилин.
12. Готовий пудинг остуджуємо, викладаємо на блюдо сервіровки. Можна помістити в холодильник на годину, але можна подавати і теплим. Рисовий пудинг в апельсинової карамелі готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: