стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Рисовий пудинг в апельсинової карамелі



Рисовий пудинг в апельсинової карамелі

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі
автор рецепта Автор: Люба
складність рецепта Cкладність: Середня
порції Порцій: 4
час приготування страви Час приготування: 100хв.
кухня Кухня: Домашня



Солодкий і ароматний, вершково-кремовий пудинг з рису може бути десертом, а може сніданком або полудником у вихідний день. У будь-якому разі він смачний, як теплим, так і холодним.

Вам знадобиться:

  • молоко - 750 мл
  • вершки - 250 мл
  • рис круглозерновий - 150г
  • цукор - 80г + 130г
  • яйце - 1 шт.
  • апельсин - 2 шт.

Спосіб приготування:

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 1

1. Продукти, необхідні для пудингу. Я використовувала круглий рис марки "Містраль".

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 2

2. З апельсинів зняти цедру, з одного вичавити сік, знадобиться 50мл.

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 3

3. Рис добре промити.

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 4

4. З'єднуємо молоко та вершки, виливаємо їх у каструлю, додаємо апельсинову цедру і доводимо до кипіння.

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 5

5. Всипаємо рис, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо 30-35 хвилин, регулярно помішуючи.

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 6

6. У невеликій каструлі з товстим дном з'єднуємо апельсиновий сік і 80г цукру і варимо на середньому вогні 10 хвилин до отримання густої карамелі.

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 7

7. Карамель виливаємо у форму або кілька формочок, де будемо запікати пудинг, і рівномірно розподіляємо її по дну і стінкам.

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 8

8. Яйце розтираємо до білого разом з цукром (130г)

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 9

9. і підмішуємо його в зварений рис.

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 10

10. Рисову масу викладаємо у форму (або форми) з карамеллю. Форму з рисовою масою ставимо в глибоке деко, в яке до половини наливаємо гарячу воду.

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 11

11. Духовку розігріваємо до 160 градусів. Розміщуємо конструкцію в духовку і випікаємо 55-60 хвилин.

Рисовий пудинг в апельсинової карамелі 12

12. Готовий пудинг остуджуємо, викладаємо на блюдо сервіровки. Можна помістити в холодильник на годину, але можна подавати і теплим. Рисовий пудинг в апельсинової карамелі готовий.

Смачного!