Пропоную приготувати ароматний і повітряний дріжджовий пиріг з консервованими персиками.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Спочатку потрібно відкинути на друшляк консервовані персики, щоб стік сироп.
2. Тісто я замішую за допомогою хлібопічки. У відерце наливаю тепле молоко і йогурт, додаю коричневий цукор, олію, сіль, яйця, ванілін.
3. Додаю просіяне борошно, змішане з сухими дріжджами, цедру лимона.
4. Поміщаю відерце в хлібопічку і включаю режим замісу тіста.
5. Даю тісту збільшитися в об'ємі приблизно в 3 рази.
6. Використовуючи борошно для підсипки, розкачую тісто завтовшки близько 7-8 мм. Вирізаю кружечки за допомогою вирубки (діаметр моєї вирубки 10 см).
7. Круглу форму (діаметр моєї форми 26 см) викладаю пергаментом, змащую олією. Викладаю на стіл стопкою: кружечок тіста - половинка персика - кружечок тіста - половинка персика. Потім переношу цю стопку в форму, знову складаю стопку, і т.д.
8. Серединку теж заповнюю тістом з персиками (у мене залишилося трохи більше тіста, ніж було необхідно для серединки, тому воно піднялася вище країв).
9. Накриваю пиріг плівкою і даю йому збільшитися 510 в об'ємі приблизно в 2 рази.
10. Випікаю пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору тіста (близько 45-50 хвилин). Виймаю пиріг з духовки, змащую вершковим маслом. Даю пирогу охолонути.
11. Перед подачею посипаю пиріг через ситечко цукровою пудрою. Прикрашаю листочками м'яти. Пиріг з персиками готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: