стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пиріг з персиками



Пиріг з персиками

Пиріг з персиками
автор рецепта Автор: Марта
складність рецепта Cкладність: Середня
порції Порцій: 6
час приготування страви Час приготування: 1,30хв.
кухня Кухня: Домашня



Пропоную приготувати ароматний і повітряний дріжджовий пиріг з консервованими персиками.

Вам знадобиться:

  • тісто:
  • Борошно - 500 г
  • Цукор коричневий мілкий - 90 г
  • Олія - 40 мл
  • Яйце - 2 шт.
  • Молоко - 100 мл
  • Йогурт натуральний (без добавок) - 150 мл
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 12 г
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Ванілін - 1 щіпка
  • начинка:
  • Персики консервовані в сиропі - близько 16-18 половинок
  • додатково:
  • Олія (для змазування дека) - 1 ч.л.
  • Борошно для підсипки - за потребою
  • Масло вершкове - 1 ст.л.
  • Цукрова пудра - 2-3 ст.л.
  • М'ята - для прикраси

Спосіб приготування:

Пиріг з персиками 1

1. Спочатку потрібно відкинути на друшляк консервовані персики, щоб стік сироп.

Пиріг з персиками 2

2. Тісто я замішую за допомогою хлібопічки. У відерце наливаю тепле молоко і йогурт, додаю коричневий цукор, олію, сіль, яйця, ванілін.

Пиріг з персиками 3

3. Додаю просіяне борошно, змішане з сухими дріжджами, цедру лимона.

Пиріг з персиками 4

4. Поміщаю відерце в хлібопічку і включаю режим замісу тіста.

Пиріг з персиками 5

5. Даю тісту збільшитися в об'ємі приблизно в 3 рази.

Пиріг з персиками 6

6. Використовуючи борошно для підсипки, розкачую тісто завтовшки близько 7-8 мм. Вирізаю кружечки за допомогою вирубки (діаметр моєї вирубки 10 см).

Пиріг з персиками 7

7. Круглу форму (діаметр моєї форми 26 см) викладаю пергаментом, змащую олією. Викладаю на стіл стопкою: кружечок тіста - половинка персика - кружечок тіста - половинка персика. Потім переношу цю стопку в форму, знову складаю стопку, і т.д.

Пиріг з персиками 8

8. Серединку теж заповнюю тістом з персиками (у мене залишилося трохи більше тіста, ніж було необхідно для серединки, тому воно піднялася вище країв).

Пиріг з персиками 9

9. Накриваю пиріг плівкою і даю йому збільшитися 510 в об'ємі приблизно в 2 рази.

Пиріг з персиками 10

10. Випікаю пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору тіста (близько 45-50 хвилин). Виймаю пиріг з духовки, змащую вершковим маслом. Даю пирогу охолонути.

Пиріг з персиками 11

11. Перед подачею посипаю пиріг через ситечко цукровою пудрою. Прикрашаю листочками м'яти. Пиріг з персиками готовий.

Смачного!