У міській квартирі ніде зберігати заготовки. Але кілька банок маринованих огірочків майже кожен з нас все-таки робить. Тому що магазинні і домашні - як кажуть в Одесі, дві великі різниці.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Купуємо зелені, щільні, міцні невеликі огірочки з темними колючками, приблизно рівні за величиною. Як слід промиваємо, потім порціями занурюємо на 2-3 секунди в киплячу воду - і відразу охолоджуємо холодною водою.
Як можна щільніше - але тільки до "плічок" банок - укладаємо огірки в простерилізовані банки, пересипаючи прянощами.
Маринад готуємо з води з сіллю, коли закипить - вливаємо оцет і заливаємо в банки.
Закриваємо банки прокип'яченими кришками і стерилізуємо: літрові - 8-10 хвилин, трилітрові - 18-20 хвилин. Як тільки огірки в банках змінюють колір із зеленого на оливковий - виймаємо банки, закатуємо, перевертаємо до охолодження.
Спосіб приготування:
Огірки відбираємо такі ж, як і в першому варіанті. Як слід промиваємо і огірки, і зелень під проточною водою. Зелень ще варто обдати окропом.
Чистимо і нарізаємо пластинками часник.
У простерилізовані банки укладаємо на дно хрін, парасолька кропу, листочки вишні або смородини, горошини перцю. Засипаємо нарізаний часник.
Щільно укладаємо огірки.
Засипаємо в банку сіль, цукор, заливаємо оцет. Зверху кладемо другу парасольку кропу. Залишилося залити чисту холодну воду (прокипячену, якщо є сумніви в її якості, і остужену) і накрити кришкою.
Ставимо банку в каструлю з холодною водою і на повільному вогні доводимо воду в каструлі до кипіння. Даємо покипіти 2-3 хвилини - виймаємо банку і закатуємо.
Перевертаємо на кришку і вкутуємо гарненько до повного охолодження.
Зберігати ці огірки слід в прохолодному місці.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: