Печені перці, приготовані та законсервовані за оригінальним рецептом, послужать прекрасним доповненням до вечері в холодний зимовий вечір. І додадуть порцію вітамінів.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Обшпарити банки окропом і перевернемо їх на чистий рушник. Перець спечемо в духовці (15-20 хвилин), часто перевертаючи. Шкірка повинна майже почорніти.
Загортаємо готові стручки у фольгу і нехай охолонуть: так шкурка зніметься легше.
Видаляємо шкірку, розрізаємо перці навпіл, витягаємо насіння.
Нарізаємо перці вздовж, а потім разом з витікшим соком кладемо у велику каструлю, додавши оцет і сіль.
Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 10 хвилин.
Виймаємо перець шумівкою, даємо стекти рідині і розкладаємо по банках. Додаємо в кожну банку кілька зерен коріандру і по 1 лавровому листу.
Уварюємо оцет на сильному вогні 10 хвилин. Розливаємо його по банках так, щоб вміст було повністю занурене в рідину.
Накриваємо банки кришками. Стерилізуємо в киплячій воді 10 хвилин. Закочуємо кришки.
Якщо ви хочете використовувати банки об'ємом 1 л, стерилізують їх на 5 хвилин довше.
Ви можете подати цей перець з оливковою олією, каперсами, анчоусами або дрібно порізаною петрушкою.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: