стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Печений перець на зиму



Печений перець на зиму

Печений перець на зиму
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Печені перці, приготовані та законсервовані за оригінальним рецептом, послужать прекрасним доповненням до вечері в холодний зимовий вечір. І додадуть порцію вітамінів.

Вам знадобиться:

  • на 6 банок по 0, 5 л:
  • по 3 кг червоного і жовтого перцю
  • 2 л винного оцту (краще з білого вина)
  • 2 ст. ложки солі
  • 6 лаврових листочків
  • 2 ст. ложки зерен коріандру

Спосіб приготування:
Обшпарити банки окропом і перевернемо їх на чистий рушник. Перець спечемо в духовці (15-20 хвилин), часто перевертаючи. Шкірка повинна майже почорніти.

Загортаємо готові стручки у фольгу і нехай охолонуть: так шкурка зніметься легше.

Видаляємо шкірку, розрізаємо перці навпіл, витягаємо насіння.

Нарізаємо перці вздовж, а потім разом з витікшим соком кладемо у велику каструлю, додавши оцет і сіль.

Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 10 хвилин.

Виймаємо перець шумівкою, даємо стекти рідині і розкладаємо по банках. Додаємо в кожну банку кілька зерен коріандру і по 1 лавровому листу.

Уварюємо оцет на сильному вогні 10 хвилин. Розливаємо його по банках так, щоб вміст було повністю занурене в рідину.

Накриваємо банки кришками. Стерилізуємо в киплячій воді 10 хвилин. Закочуємо кришки.

Якщо ви хочете використовувати банки об'ємом 1 л, стерилізують їх на 5 хвилин довше.

Ви можете подати цей перець з оливковою олією, каперсами, анчоусами або дрібно порізаною петрушкою.
Смачного!