стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Маринований агрус



Маринований агрус

Маринований агрус
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



У зимовий день відкрити банку, викласти в салатницю маринований агрус, поставити поряд з запеченим м'ясом, задумливо покласти ягоду в рот - і раптом згадати про літні дні, затишній дачі - і відчути аромат літа.

Вам знадобиться:

  • на кожну півлітрову банку приготуємо:
  • по 2 горошини гострого і запашного перцю
  • 2 бутона (тільки бутони) гвоздики
  • 2 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист

Спосіб приготування:
Ягоди миємо і в кожної акуратно зрізаємо носики і хвостики. Кінчиком зубочистки робимо на кожній 2-3 проколи.

Кладемо на дно банок (простерилізованих) перець, гвоздику, часник і лавровий лист, доверху засипаємо агрус.

Маринад готуємо з розрахунку 2 ст. ложки солі і 6 ст. ложок цукрового піску на 1 літр води. Доводимо до кипіння і заливаємо в банки. Накриваємо кришками і товстим рушником.

Через 10 хвилин зливаємо маринад і знову кип'ятимо його.

У кожну банку додаємо по 2 ст. ложки 9% оцту, заливаємо киплячий маринад, закочуєм кришки.

Перевертаємо банки і вкутуємо рушниками до повного охолодження.
Смачного!