У зимовий день відкрити банку, викласти в салатницю маринований агрус, поставити поряд з запеченим м'ясом, задумливо покласти ягоду в рот - і раптом згадати про літні дні, затишній дачі - і відчути аромат літа.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Ягоди миємо і в кожної акуратно зрізаємо носики і хвостики. Кінчиком зубочистки робимо на кожній 2-3 проколи.
Кладемо на дно банок (простерилізованих) перець, гвоздику, часник і лавровий лист, доверху засипаємо агрус.
Маринад готуємо з розрахунку 2 ст. ложки солі і 6 ст. ложок цукрового піску на 1 літр води. Доводимо до кипіння і заливаємо в банки. Накриваємо кришками і товстим рушником.
Через 10 хвилин зливаємо маринад і знову кип'ятимо його.
У кожну банку додаємо по 2 ст. ложки 9% оцту, заливаємо киплячий маринад, закочуєм кришки.
Перевертаємо банки і вкутуємо рушниками до повного охолодження.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: