Морква з часником на зиму, пікантна і корисна закуска, яка не раз зимовими вечорами порадує нас під час сімейної вечері. І сама по собі, і в салатах.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Щіткою миємо моркву, очищаємо. Якщо є терка для корейської моркви - користуємося нею. Приблизно такий же результат виходить, якщо на звичайній крупній тертці натирати моркву, тримаючи її вертикально. Втім, можна натерти звичайним способом - смак буде той самий. Часник пропускаємо через прес, додаємо до моркви, перемішуємо.
2. У банки (стерилізовані) насипаємо по 5-8 горошин перцю, заповнюємо морквою, заливаємо окропом на 15 хвилин. Потім зливаємо воду, притискаючи моркву у банку маленьким ситечком. Для маринаду 2-3 хвилини кип'ятимо воду з цукром, сіллю і олією, в кінці вливаємо оцет - і заливаємо в банки з морквою відразу, як злили окріп.
3. Для стерилізації ставимо банки з прокип'яченими кришками в закипаючу воду в каструлі, не забувши покласти на дно невеликий рушник. Вода доходить майже до верхнього краю банок. Через 15 хвилин виймаємо банки, закручуємо. Перевернувши, закутуємо в товстий рушник, щоб охолоджувались якомога повільніше. Ця закрутка може залишатися придатною при кімнатній температурі не менше 6 місяців.
Порада: готовий маринад варто спробувати на смак, можливо, слід додати солі або цукру, а то й оцту.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: