стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Морква з часником на зиму



Морква з часником на зиму

Морква з часником на зиму
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Морква з часником на зиму, пікантна і корисна закуска, яка не раз зимовими вечорами порадує нас під час сімейної вечері. І сама по собі, і в салатах.

Вам знадобиться:

  • 1-1,2 кг моркви середньої або побільше
  • 8-9 середніх часточок часнику
  • чорний і запашний перці горошком
  • маринад:
  • 150-180 мл олії
  • 40-50 мл оцту 9%
  • 500-600 мл води
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1,5 ст. ложки крупної солі
  • 3 банки по 0,5 л

Спосіб приготування:

1. Щіткою миємо моркву, очищаємо. Якщо є терка для корейської моркви - користуємося нею. Приблизно такий же результат виходить, якщо на звичайній крупній тертці натирати моркву, тримаючи її вертикально. Втім, можна натерти звичайним способом - смак буде той самий. Часник пропускаємо через прес, додаємо до моркви, перемішуємо.

2. У банки (стерилізовані) насипаємо по 5-8 горошин перцю, заповнюємо морквою, заливаємо окропом на 15 хвилин. Потім зливаємо воду, притискаючи моркву у банку маленьким ситечком. Для маринаду 2-3 хвилини кип'ятимо воду з цукром, сіллю і олією, в кінці вливаємо оцет - і заливаємо в банки з морквою відразу, як злили окріп.

3. Для стерилізації ставимо банки з прокип'яченими кришками в закипаючу воду в каструлі, не забувши покласти на дно невеликий рушник. Вода доходить майже до верхнього краю банок. Через 15 хвилин виймаємо банки, закручуємо. Перевернувши, закутуємо в товстий рушник, щоб охолоджувались якомога повільніше. Ця закрутка може залишатися придатною при кімнатній температурі не менше 6 місяців.

Порада: готовий маринад варто спробувати на смак, можливо, слід додати солі або цукру, а то й оцту.

Смачного!