Помаранчева апетитна морква, яку взимку ми будемо додавати до різних страв як гарнір або створювати смачні салатики, або просто балувати себе пікантною закускою.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Промиті невеликі морквини очищаємо
2. і нарізаємо кружечками 4-5 мм - однакової товщини кружечки зручно робити на тертці для капусти.
3. У готові - промиті, простерилізовані, сухі - банки кидаємо перець і лаврові листочки.
4. У киплячу в каструлі воду закладаємо підготовлену моркву, після нового закипання бланшируємо її 5 хвилин. Зливаємо воду, підставивши миску під друшляк. Щільно заповнюємо морквою банки.
5. З злитої води беремо 500-550 мл, вливаємо в каструлю, додаємо цукор, сіль, кип'ятимо пару хвилин. Додаємо оцет і через 15-20 секунд заливаємо маринад в банки майже по горлечко.
6. Накриваємо банки кришками, ставимо в каструлю з закипаючою водою, яка повинна доходити до горлечок банок. Стерилізуємо банки з морквою 15 хвилин. Літрові - 20 хвилин.
7. Закупорюємо, перевертаємо, ставимо на складений товстий рушник, ним же і укриваємо щільно, щоб наші баночки охолоджувались якомога повільніше. Маринована моркву на зиму готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: