стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Маринована морква на зиму



Маринована морква на зиму

Маринована морква на зиму
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Помаранчева апетитна морква, яку взимку ми будемо додавати до різних страв як гарнір або створювати смачні салатики, або просто балувати себе пікантною закускою.

Вам знадобиться:

  • на 1 кг моркви
  • 1,5 л фільтрованої води
  • 3 ч. ложки цукру
  • 1,5 ч. ложки солі
  • 1,5-2 ст. ложки 9% оцту
  • 8 горошин чорного перцю
  • 6 горошин запашного перцю
  • 4 лаврові листки
  • 2 банки по 0,5 л

Спосіб приготування:

1. Промиті невеликі морквини очищаємо

2. і нарізаємо кружечками 4-5 мм - однакової товщини кружечки зручно робити на тертці для капусти.

3. У готові - промиті, простерилізовані, сухі - банки кидаємо перець і лаврові листочки.

4. У киплячу в каструлі воду закладаємо підготовлену моркву, після нового закипання бланшируємо її 5 хвилин. Зливаємо воду, підставивши миску під друшляк. Щільно заповнюємо морквою банки.

5. З злитої води беремо 500-550 мл, вливаємо в каструлю, додаємо цукор, сіль, кип'ятимо пару хвилин. Додаємо оцет і через 15-20 секунд заливаємо маринад в банки майже по горлечко.

6. Накриваємо банки кришками, ставимо в каструлю з закипаючою водою, яка повинна доходити до горлечок банок. Стерилізуємо банки з морквою 15 хвилин. Літрові - 20 хвилин.

7. Закупорюємо, перевертаємо, ставимо на складений товстий рушник, ним же і укриваємо щільно, щоб наші баночки охолоджувались якомога повільніше. Маринована моркву на зиму готова.

Смачного!