Різні салати, включаючи вінегрет, борщі, бурякова ікра - взимку все це приготувати допоможе нам маринований буряк.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Буряк миємо, кладемо в киплячу воду, яка повинна повністю покрити коренеплоди. Підливаємо ст. ложку оцту, який допоможе утримати колір буряка. Варимо майже до готовності буряка (він не повинен бути зовсім м'яким), під кришкою і при слабкому кипінні, в середньому 40 хвилин.
Виймаємо буряк, обливає холодною водою і даємо охолонути. Счищаєм шкірку і нарізаємо.
2. Зручніше нарізати півкругами: і в банки більше увійде, і взимку для нарізки це зручно. У підготовлені банки закладаємо по 3-4 горошини перцю, по парі гвоздичок і укладаємо якумога щільніше буряк - майже по плічка банок. Для маринаду воду кип'ятимо з лавровим листом, цукром і сіллю. Вимкнувши вогонь, додаємо оцет. Гарячий маринад заливаємо в банки, вище рівня буряка.
3. Закриваємо прокип'яченими кришками і стерилізуємо: ставимо банки в слабо киплячу в каструлі воду. Тут рівень води повинен бути приблизно до 3/4 висоти банок. 0,5 літровим банкам достатньо 7-8 хвилин, літровим - 10-12.
4. Виймаємо банку за банкою, закатуємо. Ставимо догори дном, добре укутуємо для повільного остигання.
З 1 кг нарізаного півкругами середнього розміру буряка виходить 3 півлітрових банки.
На наступний день ми відкрили баночку - все в міру, відмінний вийшов буряк.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: