стрілка навігації    стрілка навігації  Борщ з квашеної капусти



Борщ з квашеної капусти

Борщ з квашеної капусти
автор рецепта Автор: Іра
складність рецепта Cкладність: Середня
порції Порцій: 5
час приготування страви Час приготування: 60хв.
кухня Кухня: Українська



Цей рецепт борщу особливо актуальний в зимовий період, коли квашену капесту можна знайти на кожному кроці. Приготування просте, проте борщ дуже смачний!

Вам знадобиться:

  • Вода - 1.5 літра
  • Олія - 50 г
  • Буряк - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цибулина - 1 шт
  • Картопля - 2 шт
  • Квашена капуста - 150 г
  • М'якоть томатів - 100 г
  • Цукор - 1 ч.л.
  • Телятина - 250 г
  • Чорнослив - 3 шт
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль, чорний перець, сік лимона

Спосіб приготування:

Борщ з квашеної капусти 1

1. Готове до кулінарної обробки м'ясо наріжте невеликими шматочками. Залийте водою, доведіть до кипіння, злийте воду. Якщо необхідно, промийте каструлю. М'ясо поверніть в каструлю, знову залийте водою, доведіть до кипіння і відваріть до готовності м'яса на невеликому вогні.

Борщ з квашеної капусти 2

2. Очищені буряки, моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте кубиком. Буряк збризніть лимонним соком, щоб зберегти яскравість і свіжість смаку. Цибулю, буряк, моркву виложіть на сковороду і тушкуйте на олії 5 хвилин.

Борщ з квашеної капусти 3

3. Додайте квашену капусту і тушкуйте ще 15 хвилин kalyan.k-p.net.ua, періодично помішуючи.

Борщ з квашеної капусти 4

4. Додайте томати, цукор і тушкуйте ще 5 хв.

Борщ з квашеної капусти 5

5. Додайте подрібнений часник порізаний чорнослив і тушкуйте ще 5 хвилин.

Борщ з квашеної капусти 6

6. Очищену картоплю наріжте брусочками.

Борщ з квашеної капусти 7

7. У м'ясний бульйон долийте, якщо необхідно води, викладіть картоплю і варіть 10 хвилин. Додайте тушковані овочі, якщо потрібно, приправте сіллю і перцем, доведіть до кипіння і вимикайте.

Борщ з квашеної капусти 8

8. Залиште настоятися під кришкою мінімум 10 хвилин. Борщ з квашеної капусти готовий.

Смачного!