стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Ванільний соус - 2 варіанти



Ванільний соус - 2 варіанти

Ванільний соус - 2 варіанти
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Ванільний соус призначений для пудингів і кремів. А ще ванільний соус хороший для прикраси деяких з солодких супів.

Вам знадобиться:

  • 300 мл молока
  • 2 яйця (жовтки)
  • 3 ст. ложки цукру
  • пів-пакетика ванільного цукру
  • 1 ч. ложка борошна

Спосіб приготування:
Добре розтираємо цукор з яєчними жовтками й борошном, потім, вливаючи тонким струменем і постійно розмішуючи, розводимо гарячим молоком.

Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, продовжуючи безперервно мішати. Побачимо, що соус загус - відразу знімаємо, проціджуємо через часте ситечко і додаємо ванільний цукор.

Є інший варіант приготування. Тут знадобиться на 100 мл більше молока і ще одне яйце, а борошно можна замінити картопляним крохмалем.

Отже, у новому варіанті починаємо з того ж самого - розтирання жовтків з цукром. Ложку борошна або крохмалю розводимо половиною склянки холодного молока, змішуємо з розтертими жовтками і не поспішаючи вливаємо решту молока - вже гаряче.

Відразу додаємо ванільний цукор і так само варимо на маленькому вогні до загусання.

Знімаємо з вогню, але помішувати продовжуємо до тих пір, поки не охолоне.
Смачного!