Ванільний соус призначений для пудингів і кремів. А ще ванільний соус хороший для прикраси деяких з солодких супів.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Добре розтираємо цукор з яєчними жовтками й борошном, потім, вливаючи тонким струменем і постійно розмішуючи, розводимо гарячим молоком.
Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, продовжуючи безперервно мішати. Побачимо, що соус загус - відразу знімаємо, проціджуємо через часте ситечко і додаємо ванільний цукор.
Є інший варіант приготування. Тут знадобиться на 100 мл більше молока і ще одне яйце, а борошно можна замінити картопляним крохмалем.
Отже, у новому варіанті починаємо з того ж самого - розтирання жовтків з цукром. Ложку борошна або крохмалю розводимо половиною склянки холодного молока, змішуємо з розтертими жовтками і не поспішаючи вливаємо решту молока - вже гаряче.
Відразу додаємо ванільний цукор і так само варимо на маленькому вогні до загусання.
Знімаємо з вогню, але помішувати продовжуємо до тих пір, поки не охолоне.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: