стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Різдвяне печиво - рецепт



Різдвяне печиво - рецепт

Різдвяне печиво - рецепт
автор рецепта Автор: Вікторія
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 10
час приготування страви Час приготування: 30хв.
кухня Кухня: Домашня



Таке печиво можна розмалювати з дітьми, наприклад, білком з цукром, імітуючи сніг. На темному тлі білі візерунки будуть добре виглядати!

Вам знадобиться:

  • Топлене вершкове масло - 50 г
  • Цукор коричневий - 2 ст.л.
  • Ванільний цукор - 0,5 ч.л.
  • Кавовий сироп - 1 ст.л.
  • Мед - 2 ст.л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 280 г
  • Розпушувач - 0,3 ч.л.
  • Вода тепла - 100 мл
  • спеції:
  • Кориця - 1 ч.л.
  • Гвоздика - 2-3 шт.
  • Кардамон - 1-2 шт.
  • Коріандр - 1-2 щіпки
  • Запашний перець - 2 щіпки
  • Мускатний горіх - 1-2 щіпки
  • Імбир в порошку - 1-2 щіпки
  • Для верху:
  • Кавовий сироп - 2-3 ст.л.
  • Цукрова кольорова крихта - пачка

Спосіб приготування:

Різдвяне печиво 1

1. Розтопити масло з цукром, ваніллю і медом.

2. Влити теплу воду, перемішати.

3. Трохи остудити і вбити яйце.

Різдвяне печиво 4

4. Потовкти спеції, але не захоплюйтеся k-p.net.ua (ми любимо помірно, приємно щоб було їсти).

Різдвяне печиво 5

5. Змішати розтерті спеції з борошном і розпушувачем.

6. Висипати по частинах в рідку основу і замішувати.

7. Тісто можна готувати заздалегідь і зберігати в холодильнику-буде тільки духмяніше і смачніше!

8. Ділимо навпіл і розкатуєм на дошці з борошном тонко.

Різдвяне печиво 9

9. Вирізаємо фігурки на новорічну тематику або одне велике серце, але тоді треба "просвердлити" в ньому дірочку соломинкою.

Різдвяне печиво 10

10. Я вирішила покрити тим же кавовим сиропом верх, щоб краще прикріпилися прикраси.

Різдвяне печиво 11

11. Посипаємо кольоровий крихтою.

Різдвяне печиво 12

12. Випікаємо 10 хвилин при 180С кожну партію в змащеній формі. Різдвяне печиво готове.

Смачного!