стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус чилі домашній



Соус чилі домашній

Соус чилі домашній
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Мексиканська



Ми вже стільки випробували рецептів, для яких купували вогненно-червоні стручки перцю чилі, що прийшла пора зробити і домашній соус з нього. Будемо подавати його до різних страв - або використовувати в їх приготуванні.

Вам знадобиться:

  • 6-7 довгих червоних перці чилі
  • 4-5 зубчики часнику
  • повноцінний пучок кінзи
  • 3/4 склянки цукру
  • 3/4 склянки соку лайма (або лимона)
  • 6,5-7 см кореня імбиру
  • 2,5-3 ст. ложки тайського рибного соусу

Спосіб приготування:
Перчики промиваємо, обсушуємо. Нарізаємо шматочками.

Промиваємо, обсушуємо і рубаємо кінзу.

Чистимо і нарізаємо шматочками імбир і часник.

Розміщуємо перці, часник, імбир і зелень в кухонний комбайн, блендер і подрібнюємо до однорідності.

Виливаємо в миску, додаємо цукор, сік лайма і рибний соус. Як слід перемішуємо.

Переливаємо наш домашній соус чилі в стерилізовані баночки, закриваємо і ставимо в холодильник.
Смачного!