стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Яєчний густий соус



Яєчний густий соус

Яєчний густий соус
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Французька



З яєчним густим соусом звичні страви з відварної птиці, телятини або кролика знайдуть нові відтінки смаку. Особливо, якщо запекти м'ясо з цим соусом в духовці.

Вам знадобиться:

  • 2 ст. ложки вершкового масла або маргарину
  • 3 ст. ложки борошна
  • півлітра молока або суміші бульйону з молоком
  • 1-2 яйця
  • 2 ст. ложки білого вина або лимонного соку
  • трішки мускату, 2 ст. ложки сметани

Спосіб приготування:
Борошно обсмажуємо в маслі до світло-жовтого кольору, додаємо молоко, сік, сметану, мускат і після закипання варимо на невеликому вогні 6-8 хвилин.

Відливаємо трохи соусу, охолоджуємо кілька хвилин, вибиваємо в нього яйця, злегка збиваємо або просто добре розмішуємо, з'єднуємо з основним соусом і, помішуючи, прогріваємо, не даючи закипіти.

Соус гарний до відварної курки і телятини, кролика.

З ним чудово запікається варене або смажене м'ясо. Рецепт простий: скибочки м'яса розміщуємо на вогнетривкому блюді або у формі, заливаємо соусом, посипаємо меленими сухарями і - в духовку, до утворення апетитної скоринки.
Смачного!