стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус до м'яса гусарський



Соус до м'яса гусарський

Соус до м
автор рецепта Автор: Ірина
кухня Кухня: Французька



Соус до м'яса гусарський - рецепт пряного французького соусу до м'яса з промовистою назвою - гусарський. Шинка, пряні приправи, борошно, олія, бульйон і вино.

Вам знадобиться:

  • 50 г шинки
  • 1 цибулина і 1 зубчик часнику
  • шматочок кореня селери
  • по склянці бульйону і білого вина
  • пучок петрушки і естрагону
  • 2 ст. ложки олії
  • 1 ст. ложка борошна
  • перець горошком, лавровий листок, сіль за смаком

Спосіб приготування:
Дрібно порубаємо шинку, цибулину і часник. На одній ложці олії обсмажити все це в сковороді, на середньому вогні.

Вливаємо вино і бульйон, кидаємо петрушку і естрагон, нарізані корінь селери і перець.

Як тільки закипить - зменшуємо вогонь до слабкого і залишаємо варитися ще хвилин 15. Борошно розтираємо з ложкою олії, заправляємо соус, добре розмішуючи. Варимо ще 5-7 хвилин, помішуючи час від часу.

Готовий соус проціджуємо і подаємо в соуснику до страв з м'яса.
Смачного!